Museum

The Laperouse Museum was contained in the Instrument Room(central, lower floor) and the lower and upper floors of the Southern Wing of the historic Barnet designed Cable Station. It occupied three rooms on the lower floor, in addition to part of the Instrument Room, and 5 rooms on the upper floor.  During the summer of 2009/2010 the Museum was closed, the walls were painted in ‘off-white’, and the number of rooms displaying the collection were reduced.  All that remains of the original paint work is the mural in what used to be the Wrecks Room.  The photographs below provide a glimpse of how it appeared prior to the summer of 2009/2010.

The interior design and painting of the Laperouse museum was planned and executed by Guy de Compiegne, architect, Stanislas de Hauteclocque, art gallery owner and art expert, and Francois Olivier, artist specialising in murals and trompe l’oeil.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s